KIES HIER UW AUTO
Lichtmetaal / staal
Automerk
Automodel
Uitvoering

ZOEKEN

Banden balanceren

Banden balanceren en monteren is gratis bij een bestelling van een compleetset op Velgen.eu

Banden balanceren is erg belangrijk. Door technische veranderingen in de banden van tegenwoordig komen steeds vaker trillingen voor in het stuur en de stoel van de auto. Deze trillingen vertonen zich bij snelheden van 100 kilomeren en harder. Ervaar jij zulke problemen, dan zullen jouw banden (opnieuw) gebalanceerd moeten worden.

Banden kan je niet zelf balanceren als je geen balanceerapparaat hebt. Met een balanceerapparaat wordt het wiel op hoge toeren rondgedraaid. Hierdoor kan men zien waar de onbalans in het wiel zit. Met extra lood wordt het wiel in balans gebracht. Na het balanceren en het monteren kan de auto hoge snelheden bereiken zonder trillen. 

Het verschil tussen banden balanceren en uitlijnen

Het balanceren en uitlijnen wordt nogal eens door elkaar gebruikt. Het balanceren is hierboven uitgelegd. Het gaat erom dat het wiel op hoge toeren in balans blijft draaien.  Bij het uitlijnen gaat het niet om de banden en velgen maar om de stand van het wiel ten opzichte van de auto. Er wordt gecontroleerd of de wielen in de juiste stand staan. Auto’s worden uitgelijnd na een botsing of wanneer de banden verkeerd afslijten. 

Gratis banden balanceren bij Velgen.eu

Velgen.eu biedt velgen aan tegen de laagste prijsgarantie. Naast de laagste prijsgarantie worden je banden gratis gebalanceerd en gemonteerd bij het bestellen van een compleet set (velgen + banden). Om je te verzekeren van een goede aankoop worden de velgen gratis thuisbezorgd. Let wel goed op welke banden en welke velgen je koopt. Je kan stalen velgen met winterbanden kopen, deze combinatie is perfect voor de winter. Je kan ook kiezen voor een zomerset met lichtmetalen velgen en zomerbanden.

Makkelijk bestellen

Velgen en banden bestellen kan je gemakkelijk doen door middel van de zoekmachine. Voer je autogegevens in om te zien welke velgen geschikt zijn voor je auto. Je kan een band kiezen zodra je een velg hebt geselecteerd. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit A-merk banden zoals Continental, Michelin of Vredestein, of je kan kiezen uit goede prijs/kwaliteit banden zoals Nokian, Falken of Nexen. Voor de winter is het handig om winterbanden aan te schaffen, zo kan je altijd veilig de weg op. In de zomer zijn zomerbanden de perfecte banden. Met weinig weerstand en veel grip heb je urenlang rijplezier!