KIES HIER UW AUTO
Lichtmetaal / staal
Automerk
Automodel
Uitvoering

ZOEKEN

Goedkope stalen velgen

Stalen velgen met het logo van Velgen.eu

 

Opzoek naar goedkope stalen velgen? Velgen.eu biedt de geschikte stalen velgen aan voor jouw auto. Het assortiment van stalen velgen is minder groot dan het assortiment van lichtmetalen velgen. Sterker nog, vaak worder er maar één of twee verschillende stalen velgen gemaakt voor een type auto. Dit komt doordat stalen velgen op maat worden gemaakt en vooral kwalitatief dienen voor een auto. Stalen velgen hebben een aantal voordelen ten opzichte van lichtmetalen velgen. Stalen velgen zijn in het algemeen iets goedkoper dan lichtmetalen velgen. Dit komt omdat er geen ontwerpkosten in stalen velgen zitten. Ook het produceren van stalen velgen is stukken goedkopere als het produceren van lichtmetalen velgen.

Het grootste voordeel wordt in de winter behaald door de stalen velg. Lichtmetalen velgen worden in de winter snel aangetast door het strooizout op de weg en de lage temperaturen. Daarintegen zijn stalen velgen wel bestand tegen deze winterse eigenschappen. Het is daarom een zeer verstandige keuze om een set stalen velgen aan te schaffen bij je winterbanden. Dit scheelt jaarlijks de kosten voor het omleggen van de band. Het aanschaffen van een paar stalen velgen kost misschien even wat, maar het geld is het zeker waard!

Gratis monteren en balanceren

Banden en velgen worden gratis gemonteerd en gebalanceerd door Velgen.eu. Daarnaast worden de banden en velgen gratis geleverd in Nederland en België. De service van Velgen.eu wordt compleet met de laagste prijs garantie. Weet je niet welke velgenmaat of bandenmaat geschikt zijn voor jouw auto? Met de configurator van Velgen.eu kan iedereen een geschikte velg en band vinden. Als je een complete set velgen met banden zoekt, ga dan als eerst opzoek naar velgen. Stap 1 is het kiezen tussen een lichtmetalen velg of een stalen velg. Geef vervolgens je automerk, model en uitvoering aan. Deze gegevens zijn altijd terug te vinden in het instructieboekje van de auto. De laatste stap is aangeven welke inch de velg moet zijn. Alle opties die worden weergegeven zijn geschikt voor jouw auto.

Er worden nu opties getoond van alle velgen die geschikt zijn voor jouw auto. Deze selectie is gemaakt op basis van de Duitse TUV keuring. Als je een geschikte velg hebt gevonden kan je vervolgens een geschikte band gaan uitzoeken. Dit doe je door te klikken op 'Meer info' onder de velg. Vervolgens scroll je naar beneden om een winterband, zomerband of vierseizoensband uit te kiezen. Ook bij deze selectie worden alleen opties weergegeven die passen op jouw auto in combinatie met de gekozen velg. 

Tip: Hoe groter de velg, hoe stoerder het uiterlijk van het wiel wordt.

Bescherming tegen diefstal

Diefstal van velgen en banden komt helaas nog vaak voor. Het is erg vervelend als je ‘s morgens naar je werk wilt en je komt tot de ontdekking dat je velgen en banden zijn gestolen. Hiervoor heeft McGard een oplossing gevonden, namelijk slotbouten. Slotbouten zorgen ervoor dat de velgen met een speciale bout worden vastgezet op de auto. De speciale slotbout heeft een unieke sleutel nodig om los te worden gedraaid. Dit maakt het voor velgen dieven een stuk lastiger. McGard slotbouten zijn bij Velgen.eu zowel los te als bij een bestelling te bestellen.