KIES HIER UW AUTO
Lichtmetaal / staal
Automerk
Automodel
Uitvoering

ZOEKEN

Runflat-banden

RunFlat-banden bestel je op Velgen.eu

Steeds meer auto’s uit het duurdere klassement worden uitgerust met Runflat-banden. Vooral Audi, BMW en Mercedes gebruiken de Runflat-banden. Je kunt niet doorrijden als je onderweg een lekke band krijgt. Runflat-banden bieden hiervoor de oplossing. Met Runflat-bandenn kan je maximaal 80 kilometer doorrijden. Met deze speciale banden hoef je niet bang te zijn om de controle over je auto te verliezen, ook niet als er weinig of geen bandenspanning is.

De Runflat-banden zijn extra sterk door de verstevigde zijkanten. Deze zijkanten kunnen de auto dragen ook al is er geen lucht in de band aanwezig. De band werkt in combinatie met TPMS sensoren. Dit zijn ingebouwde waarschuwingssystemen in het wiel. Er verschijnt een melding op je dashboard van je auto zodra je een lekke band hebt.  Door de eigenschappen van de band is het lastig om te voelen of je een lekke band hebt, dat is natuurlijk eerder een voordeel dan een nadeel. Laat altijd je banden nakijken zodra je een melding krijgt. 

Hoe hard mag je rijden met RunFlat-Banden?

Als de RunFlat-banden nog heel zijn dan kan je de maximum snelheid aflezen aan de coderingscode. Een overzicht van alle snelheidscoderingen kan je hier vinden. Met een lekke band kan je veilig doorrijden met een snelheid van 80 km/uur. Bij hogere snelheden  kan de band stuk gaan en kan het zijn dat je de banden niet meer kan laten repareren.

RunFlat-banden kan je alleen gebruiken als je een ingebouwd waarschuwingssysteem hebt (TPMS).

Bandenspanning systeem

Wanneer je plotseling een lekke band krijgt met RunFlat-banden, merk je daar als bestuurder nauwelijks iets van. Dankzij de constructie in de band kun je in de gewoon doorrijden en in de meeste gevallen heb je het als bestuurder niet eens door. Via een melding in de auto weet je of de band geen spanning meer heeft. De auto’s zijn speciaal gemaakt voor  RunFlat-banden en hebben een bandenspanning systeem. Wanneer je bandenspanning plotseling veranderd of wegvalt geeft het bandenspanning systeem het aan. Via het dashboard krijg je dan een signaal en zo weet je dat je goed moet opletten omdat je band slap of lek is. Zorg ervoor dat je langzamer gaat rijden, maximaal 80 km per uur en probeer de auto ergens veilig neer te zetten of zoek een garage.

Niet iedere auto heeft een bandenspanning systeem. Hier is het ook niet mogelijk om onder een willekeurige auto  RunFlat-bandenn te leggen. In de auto’s waar wel een bandenspanning systeem zit, is de vering ook vaak aangepast omdat de RunFlat-banden een stuk stugger zijn. Door  RunFlat-banden kan je blijven doorrijden als de band stuk is. Hierdoor hoef je niet ter plekke de band te vervangen en heb je dus ook geen reservewiel nodig. Bij vervanging van je band moet je wel een identieke  RunFlat-band(laten) monteren. 

De service van Velgen.eu

Velgen.eu heeft een groot assortiment lichtmetalen velgen en stalen velgen. Met de laagste prijsgarantie, gratis levering en gratis montage ben je verzekerd van een goede aankoop. Gebruik de zoekmachine om te kijken welke velgen en banden combinatie past onder jouw auto. Kom je er niet uit of heb je vragen, neem dan contact op met de klantenservice van Velgen.eu.