KIES HIER UW AUTO
Lichtmetaal / staal
Automerk
Automodel
Uitvoering
Inchmaat
ZOEKEN

Lichtmetalen velgen bij Velgen.eu

Er zijn 2 soorten velgen. Er zijn stalen velgen en lichtmetalen velgen, we hebben het hier over lichtmetalen velgen. Er zijn een aantal verschillen tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen. Een daarvan is dat lichtmetalen velgen een stuk lichter zijn dan stalen velgen, daardoor verbruikt de auto iets minder brandstof. Een ander verschil zit in de prijs van de velg. Lichtmetalen velgen zijn in de meeste gevallen iets duurder dan stalen velgen, dat komt voornamelijk door de kosten van het materiaal maar ook door het ontwerp. Aan stalen velgen komt niet veel design te pas, in tegenstelling tot lichtmetalen velgen. Hierdoor is de diversiteit van lichtmetalen velgen ook veel groter dan bij stalen velgen. Ook de verschillende soorten kleuren van de lichtmetalen velgen zorgen door deze diversiteit. Stalen velgen hebben bijna altijd een zwarte kleur en heel af te toe grijs. Bij lichtmetalen velgen kun je zo goed al iedere kleur wel terugvinden. Zo zijn er zwarte velgen met een gele of rode rang, goude velgen, groene tinten en noem het maar op. Ook zijn er bijvoorbeeld, lichtmetalen velgen met een verchroomde binnenkant en een zwarte rand. Nog een verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen is de inch maat. Lichtmetalen velgen gaan tot wel 22 inch (55cm), dat ligt ook deels aan het ontwerp. In tegenstelling tot stalen velgen, deze zijn vaak gemaakt voor winterbanden en hebben daardoor een standaard maat, vaak gaan deze maar tot de 17 inch (42,5 cm).

Het gebruik van lichtmetalen velgen

Nog een verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen is het gebruik van de velg. Lichtmetalen velgen worden sneller aangetast dan stalen velgen, daarom zijn lichtmetalen velgen het beste in de zomer. Stalen velgen worden dus een stuk minder snel aangetast, daardoor zijn ze ideaal in de wintermaanden. Er zijn merken lichtmetalen velgen gaan ontwikkelen die ook in de wintermaanden uiterst geschikt zijn. Zo kun je in de winter toch in stijl rijden. Een voorbeeld hiervan zijn de Proline velgen. Proline heeft een speciale modellijn ontwikkelt met lichtmetalen velgen die minder snel worden aangetast, maar ook merken als Brock heeft winter lichtmetalen velgen. Met winter lichtmetalen velgen van Proline koop je hoogwaardige kwaliteit velgen van een Duitse kwaliteit die het ook in de winter bijzonder goed volhouden, dit in tegenstelling tot de meeste lichtmetalen velgen. De ProLine B400, ProLine B705, ProLine B800, ProLine B500, ProLine B600, ProLine B700, de ProLine PV en de ProLine PV (deze is ook geschikt voor zware auto's), zijn hier voorbeelden van.

Lichtmetalen velgen merken

Het aanbod van lichtmetalen velgen iserg groot. Dit is te danken aan de vele fabrikanten van lichtmetalen velgen. Er zijn veel merken; zowel bekende (bijv. Proline, Borbet, Oz racing of Oxigin) en ontbekende merken (Kosei, C4W, Rial of Inter Action). De onbekende merken kent dus niet iedereen, maar dat wil niet zeggen dat ze slechter van kwaliteit zijn als de bekendere merken, ook zij hebben prachtige velgen ontworpen en doen dat tot op heden nog. Velgen.eu heeft een heel ruim assortiment. Namelijk ruim 60 verschillende merken. Ieder merk produceert en ontwerp weer op hun eigen manier hun velgen, hierdoor hebben wij een mooie ruime selectie lichtmetalen velgen voor jou.