KIES HIER UW AUTO
Lichtmetaal / staal
Automerk
Automodel
Uitvoering
Inchmaat
ZOEKEN

Goedkope lichtmetalen velgen

 

Opzoek naar lichtmetalen velgen? Velgen.eu helpt je bij het maken van de juiste keuze met de laagste prijsgarantie! Het is handig om te weten dat er een aantal verschillen zijn tussen een stalen velg en een lichtmetalen velg. Eén daarvan is dat lichtmetalen velgen een stuk lichter zijn dan stalen velgen, daardoor verbruikt de auto minder brandstof. Daarnaast zijn lichtmetalen velgen in de meeste gevallen iets duurder dan stalen velgen. Dit komt door de kosten voor het materiaal en het ontwerp van de lichtmetalen velg. Hierdoor is de diversiteit van lichtmetalen velgen veel groter dan bij stalen velgen.

Naast het design zorgen ook verschillende kleuren voor diversiteit van de lichtmetalen velgen. Zo goed als iedere kleur is terug te vinden in het assortiment van lichtmetalen velgen. Stalen velgen hebben bijna altijd een zwarte kleur. Het laatste verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen is de inch maat. Lichtmetalen velgen worden gemaakt tot wel 22 inch (55cm). Stalen velgen daarentegen worden gemaakt tot en met 17 inch (42,5 cm). 

Het gebruik van lichtmetalen velgen

Waar moet je op letten als je online velgen gaat kopen? Eerst moet je de keuze maken tussen een lichtmetalen velg en een stalen velg. Stalen velgen hebben andere eigenschappen als lichtmetalen velgen. Stalen velgen worden in de winter minder snel aangetast door het strooizout en de lage temperaturen. In de zomer heb je hier geen last van en kun je perfect op een lichtmetalen velg rijden met een design naar keuze. Een aantal merken zijn lichtmetalen velgen gaan ontwikkelen die ook in de wintermaanden uiterst geschikt zijn. Zo kun je in de winter toch in stijl rijden. Een voorbeeld hiervan zijn de Proline velgen. Proline heeft een speciale modellijn ontwikkelt met lichtmetalen velgen die minder snel worden aangetast. Naast Proline maakt ook Brock lichtmetalen velgen voor in de winter. Met winter lichtmetalen velgen van Proline en Brock koop je hoogwaardige Duitse kwaliteit velgen. 

Gratis monteren en balanceren

Banden en velgen worden gratis gemonteerd en gebalanceerd door Velgen.eu. Daarnaast worden de banden en velgen gratis geleverd in heel Nederland en België. De service van Velgen.eu wordt compleet met de laagste prijs garantie. Weet je niet welke velgenmaat of bandenmaat geschikt zijn voor jouw auto? Met de configurator van Velgen.eu kan iedereen een geschikte velg en band vinden. Als je een complete set velgen en banden zoekt, ga dan als eerst opzoek naar velgen. Stap 1 is het kiezen tussen een lichtmetalen velg of een stalen velg. Voer vervolgens je automerk, model en uitvoering in. Deze gegevens zijn altijd terug te vinden in het instructieboekje van de auto. In de laatste stap geef je aan welke inch maat je voorkeur heeft. 

Alle opties die worden weergegeven zijn geschikt voor jouw auto. Deze selectie is gemaakt op basis van de Duitse TUV keuring. Als je een geschikte velg hebt gevonden kan je vervolgens een geschikte band gaan uitzoeken. Dit doe je door te klikken op 'Meer info' onder de velg. Vervolgens scroll je naar beneden om een winterband, zomerband of vierseizoensband uit te kiezen. Ook bij deze selectie worden alleen opties weergegeven die passen op jouw auto in combinatie met de gekozen velg.

Tip: Hoe groter de velg, hoe stoerder het uiterlijk van het wiel is. 

Bescherming tegen diefstal

Diefstal van velgen komt helaas nog vaak voor. Het is erg vervelend als je 's morgens naar je werk wilt en je komt tot de ontdekking dat je velgen en banden gestolen zijn. Hiervoor heeft McGard een oplossing gevonden, namelijk slotbouten. Met slotbouten worden de velgen met een speciale bout vastgezet op de auto. De speciale slotbout heeft een unieke sleutel nodig om losgedraaid te worden. Dit maakt het voor dieven een stuk lastiger. McGard slotbouten zijn bij Velgen.eu zowel los als bij een complete bestelling te bestellen.

Lichtmetalen velgen merken

Er is een groot aanbod van lichtmetalen velgen. Dit is te danken aan de vele fabrikanten van lichtmetalen velgen. Er zijn veel merken; zowel bekende (bijv. Proline, Borbet, OZ racing of Oxigin) als minder bekende merken (bijv. Kosei, C4W, Rial of Inter Action). Velgen.eu heeft een ruim assortiement van 60 verschillende merken lichtmetalen velgen. Ieder merk produceert en ontwerpt op hun eigen manier hun velgen, hierdoor is er voor elke auto een geschikte velg te vinden op Velgen.eu.